Источна Илиџа – Потписани уговори о стипендирању 25 студената

Општина Источна Илиџа потписала је данас уговор о додјели стипендија са 25 студената са подручја ове општине.

Вршилац дужности начелника општине Миљан Дамјановић рекао је да је општина, вођена жељом да и ове године помогне одређеном броју студената, из овогодишњег буџета издвојила 25.000 КМ за стипендије.

“Проведена је конкурсна процедура и данас су потписани уговори о стипендирању 25 студената. Укупна стипендија износи 1.000 КМ и исплаћиваће се у десет редовних мјесечних транши”, навео је Дамјановић.

Он је напоменуо да општина има издвојена новчана средства за омладину каја је активна у разним областима, тако да су средства планирана за приправнике, за провођење омладинске политике, одређене грантове за удружења међу којима су и омладинска удружења и Омладински савјет и помоћ за омладину и спорт.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Ранка Бјелоглав рекла је да ће 10 стипендија бити додјељено за успјешне студенте, а 15 за остале.

“Критеријуми за успјешне студенте су били успјех студената, година студија и да ли су положени сви испити, а остали су студенти слабијег социјалног статуса, из породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, породица са четворо и више дјеце која имају два и више студента”, појаснила је она.

Извор: Новинска агенција СРНА