IGAS конкурс – Стипендија за Европски Форум Alpbach 2016

Конкурс за пријаве за IGAS стипендију за Seminar Week у оквиру Европског Форума Alpbach у Аустрији, једне од најугледнијих европских конференција, отворен је до 20. маја 2016. године за све младе особе из Босне и Херцеговине доби од 18 до 30 година.

Иницијативна Група Alpbach у Сарајеву (IGAS) у сарадњи са Аустријском амбасадом у Сарајеву додјељује 1 (једну) стипендију за учешће на Семинар Week-у у оквиру Европског Форума Alpbach 2016.

Европски Форум Alpbach (EFA) једна је од најугледнијих европских интердисциплинарних конференција, која се још од 1945. године одржава у Аустрији. Сваке године окупља више од 4.000 учесника из преко 70 земаља, међу којима су Нобеловци, уважени професори, експерти, истакнути политичари те бројне младе особе (стипендисти).

Seminar Week (седмица интензивних интердисциплинарних семинара) биће одржана од 17. до 24. 08. 2016. године у тиролском селу Alpbach смјештеном у аустријским Алпама. Семинар Week прва је цјелина Европског Форума Alpbach, која нуди 16 најактуелнијих тема из разноразних области, а које се кровне теме овогодишњег Форума “New Enlightenment”

За стипендију се могу пријавити све младе особе узраста 18 – 30 година са подручја Босне и Херцеговине, које имају активан статус студента или су окончале процес студирања, а претходно нису били добитник стипендија за Европски Форум Alpbach.

Пријаву за стипендију потребно је послати искључиво електронски на адресу info@igas.ba, најкасније до 20.05.2016. до 23:55 сати заједно са сљедећом документацијом:
• Биографија (CV) апликанта на енглеском језику, не дужа од двије A4 странице
• Мотивационо писмо дужине једне A4 странице на енглеском језику, којим објашњавате разлоге за аплицирање, уз осврт на садржај семинара и кровну тему Европског Форума Alpbach 2016
• Доказ (скениран) о тренутном образовном степену (потврда о уписаној години или копија дипломе)
• Други докази академског успјеха – по жељи (скенирани)

Комисија за додјелу стипендија састоји се од чланова Иницијативне Групе Alpbach у Сарајеву и представника Аустријске амбасаде у Сарајеву. Стипендија обухвата трошкове учешћа (котизације) и смјештаја са доручком и покривена је из средстава Аустријске амбасаде у Сарајеву. Трошкови превоза нису покривени стипендијом.

Кандидати који прођу у најужи круг биће позвани на интервју који ће бити одржан у Сарајеву, а о истом ће бити обавијештени путем е-маила најкасније до краја мјесеца маја 2016. године. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће бити разматране.

Додатне информације: www.igas.ba